САСТАНАК КИТАРОВИЋЕВЕ И ВУЧИЋА – У ЦЕНТРУ ЗАГРЕБА ПРОТЕСТИ, ОПТУЖБЕ И ПРИЈЕТЊЕ

1174

Уз интонирање химни Србије и Хрватске и уз присуство гардиста Војске Хрватске предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић је на Пантовчаку дочекала предсједника Србије Александра Вучића.
Након церемонијалног руковања, они су ушли у салу за састанке гдје ће бити одржан састанак делегација Србије и Хрватске, а потом су најављене изјаве два предсједника.

Истовремено се у центру Загреба одржава протест против доласка српског предсједника у Хрватску, праћен оптужбама, прије свега, удовица хрватских бранитеља да „Вучићу и великосрпским агресорима није мјесто у Загребу“.

Праћене јаким обезбјеђењем и аплаузима истомишљеника уз повике „за дом спремни“, учеснице протеста поручују да су њихови мужеви и оне побједници „наметнутог рата и да ће га синови убијених и њихове мајке завршити уколико то власти Хрватске саме не могу“.

Протести у центру града су били очекивани јер је позив Китаровићеве предсједнику Вучићу да посјети Хрватску одмах наишао на оштре критике тамошње јавности, али и самог политичког врха Хрватске.