У СУБОТИЦИ ЗАЈЕДНИЧКА СЈЕДНИЦА СРПСКЕ И МАЂАРСКЕ ВЛАДЕ

1138

Заједничка сједница влада Србије и Мађарске биће данас одржана у Суботици.
Из Владе Србије је сапштено да је сусрет у четири ока премијера Србије Ане Брнабић и Мађарске Виктора Орбана предвиђен у 9.30 часова у суботичком хотелу „Галерија“.

Потом ће бити одржани билатерални састанци министара Србије и Мађарске, као и пленарна сједница двије владе.

За 12.15 часова планирано је потписивање споразума између двије владе и изјаве Брнабићеве и Орбана.

Ово ће бити пета заједничка сједница српске и мађарске владе на којој ће, како се претпоставља, једна од кључних тема бити енергетика, с обзиром на то да би изградња новог гасовода од Русије, преко Турске и Бугарске до Србије и Мађарске, била од изузетног значаја за обје државе, преноси РТВ Војводине.

Очекује се да ће највише ријечи бити о сарадњи у области саобраћаја, прије савега о обнови пруге Будимпешта-Београд, изградњи и поправци пограничних локалних путева, али и подстицању мађарских фирми да улажу у Србију.

Пракса редовних састанака премијера и министара Србије и Мађарске започела је јула 2014. у Београду, а настављена у Будимпешти, па Нишу, те поново у српској и мађарској престоници.

Прошла сједница двије владе, одржана у Будимпешти 2. фебруара 2018. године, била је, како су закључиле обје стране, изузетно плодна, јер је потписано десет конкретних уговора.

 

 

/Срна/