УХАПШЕНА 93 ЛИЦА У ВЕЛИКОЈ АКЦИЈИ СУЗБИЈАЊА КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ

1194

Припадници МУП-а Србије у више одвојених акција на сузбијању криминала и корупције на подручју 12 полицијских управа ухапсили су 93 особе, док су против још 38 лица поднесене кривичне пријаве у редовном поступку.
Ухапшено је 37 особа због сумње да су од 2009. године извршиле више кривичних дјела којима су причиниле штету буџетима Србије, Војводине, више локалних самоуправа и другим привредним субјектима и физичким лицима у укупном износу од 8.350.106 евра, саопштено је из МУП-а Србије.

Међу ухапшенима је шест полицајаца, укључујући руководиоце Полицијске Станице Бач и Кањижа, затим бившег руководиоца општине Трстеник, инспекторе Министарства за заштиту животне средине, запослене у Министарству правде, запослене у градским управама у Врању и Нишу, запослене у пореским управама у Зајечару и Лесковцу, као и више одговорних лица у ХИП „Азотари“ у Панчеву и запослени у „ЕДБ“ Ниш.

У области борбе против општег криминала и кријумчарења наркотика укупно је ухапшено 56 особа и том приликом је заплијењено 3,3 килограма марихуане, 170 грама хероина, 53 грама кокаина, 280 грама амфетамина, као и 17 комада екстазија. Одузето је 510 грама смјеше која се користи за увећање количине наркотика и осам дигиталних вагица.

Полиција је одузела и пет пиштоља, аутоматску и двије ловачке пушке од којих једна са оптиком, 1.582 комада муниције различитог калибра, експлозивну направу са око 60 грама пластичног експлозива и тромблонску мину.

Од осумњичених је одузето и осам возила, мотор, торба са алатом и софистицираним уређајем за обијање возила, 16 мобилних телефона и одређена количина компјутерске опреме.