ЗАБРАЊЕН УЛАЗАК ДЕДЕИЋУ И ЊЕГОВИМ СЉЕДБЕНИЦИМА У ЦРКВИ НА ЦЕТИЊУ

1358

Црногорска полиција забранила је из безбједносних разлога самозваном митрополиту непризнате црногорске православне цркве Михаилу, познатијем као Мираш Дедеић, и његовим сљедбеницима, да уђу у цркву на Цетињу и одрже вјерски обред.
Код цркве на Ћипуру, гдје су сахрањени земни остаци краља Николе, краљице Милене и њихових кћерки Вјере и Ксеније, окупиле су се присталице канонски непризнате црногорске православне цркве, али и свешетници и вјерници Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве /СПЦ/, којој црква и припада.

Из полиције су навели да није дошло до нарушавања јавног реда и мира, јер је полиција благовремено превентивно реаговала, односно направила кордон између присталица канонски непризнате црногорске православне цркве и СПЦ, након чега су се окупљени мирно разишли.

Присталице канонски непризнате цркве са самозваним митрополитом Михаило окупиле су се испред Његошеве Биљарде, гдје су одржали скуп, који су назвали литургијом.

Из Митрополије црногорско-приморске најављено је да ће се поводом данашњих дешавања испред цркве на Ћипуру на Цетињу до краја дана огласити саопштењем