НОВИ УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТ НА ОДСЈЕКУ ЗА ОФТАЛМОЛОГИЈУ БОЛНИЦЕ „СРБИЈА“

287

У Болници „Србија“ у Источном Сарајеву од данас ће моћи да се обавља софистицирана ултразвучна дијагностичка претрага ока и орбите, изјавио је Срни директор ове здравствене установе Небојша Шешлија.

Он је напоменуо да су до сада наведене претраге пацијенти обављали у другим установама, те да менаџмент Болнице „Србија“ континуирано ради на унапређењу квалитета услуга, што потврђује још једна новина на Одсјеку за офталмологију.

„Ријеч је о ултразвучном апарату врхунске технологије, француског произвођача који је европски лидер када је ријеч о офталмолошкој опреми“, навео је Шешлија.

Руководилац Одсјека за офталмологију Селма Хашимбеговић изјавила је Срни да ултразвучни апарат посједује А и Б сонду, те сонду за пахиметрију најновије генерације, чиме су омогућене дијагностичке претраге код обољења попут мрене, глаукома, аблације ретине, тумора ока и орбите, повреда ока и интрабулбарних крварења.

Хашимбеговићева је стекла диплому из области ултразвучне дијагностике након едукације у Србији под вођством доктора Драгана Веселиновића и Ивана Стефановића 2017. године, а даље усавршавање обавила је у Француској 2019. године под вођством Емануела Судре.

/Срна/