ИСТОЧНО САРАЈЕВO ДОМАЋИН ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА У БОКСУ

509

Европска боксерска конфедерација (EUBC) указала је повјерење Босни и Херцеговини и додијелила јој домаћинство Европског првенства за школарце ове године.

Босна и Херцеговина ће тако, први пут након 2001. године, бити у прилици да организује једно велико такмичење у боксу, а домаћин ће бити Источно Сарајево у тек направљеној дворани у Источном Новом Сарајеву.

“Након тачно двадесет година од како је у Босни и Херцеговини организовано Европско првенство за младе, највећи спортски пројекат у који сам се упустио у својој дугогодишњој каријери. За њега смо се изборили уз помоћ нашег некадашњег боксера Радника, сада предсједника Хрватског боксачког савеза, Бону Бошњака, његовог сарадника и мога пријатеља Јовицу Рунтића, предсједника Боксерског савеза Србије, Ненада Боровчанина и још неких наших пријатеља из Управног одбора “EUBC” који су нас подржали приликом прегласавања, а ни мање ни више него у конкуренцији са једном спортском велесилом, Турском. Босна и Херцеговина не може лако доћи до европских и свјетских првенстава у олимпијским спортовима јер је то повластица за велике државе, с тога је јасно колико озбиљно радимо и вриједимо. Такође бих се захвалио начелницима општина из Источног Сарајева, који су ме без колебања подржали, те предсједнику КБВ Ратник и са њима ћу скупа реализовати овај пројекат. Наравно, подршка је услиједила и из Боксерског савеза БиХ, од чланова Управног одбора и предсједника Енеса Пештека, као и других без чије се сагласности не може ући у пројекат”, рекао је Миленко Томић, генерални секретар Боксерског савеза БиХ и предсједник Боксерског савеза Републике Српске.

Европско првенство ће се одржати у августу.

/sportdc/