КОШАРКАШКИ КАМП „ГРАВЕ ТРИ ПОЕНА“ ОКУПИО ОКО 450 КОШАРКАША

409

Међународни кошаркашки камп „Граве три поена“ на Јахорини је окупио око 450 младих кошаркаша из земље и региона и трајаће до 28. августа.
Камп, чији је организатор Кошаркашки клуб „Партизан ТС“ Бањалука, одржава се на спортским теренима апартхотела „Вучко“ на Јахорини.

Један од организатора кампа Жељко Крунић рекао је новинарима да се у идеалним условима за рад тренери труде да свакодневно младим кошаркашима пренесу што више знања, тајни и трикова ове игре под обручима.

Он је истакао значај овог кампа који траје 21 годину и распоређен је у три смјене, нагласивши да је са ових терена у свијет отишло много кошаркаша.

Промотер кампа, репрезентативац БиХ, некадашњи кошаркаш београдског „Партизана“ и загребачке „Цибоне“ Амар Гегић рекао је да му је драго што може дјеци дати савјет јер је и сам био учесник кампова који су допринијели његовој каријери.

Он је младима пожелио срећу и поручио им да уз много труда, рада и тренинга могу постати добри кошаркаши.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек рекао је да је пред Олимпијским центром да у наредне двије године обезбиједи спортску халу и тиме заокружи понуду Јахорине.

„Сигуран сам да ћемо са тим пројектом пружити могућност да дођу и сениорске екипе“, истакао је Елек.

Међународни кошаркашки камп „Граве три поена“, који се организује од 2002. године, до сада је окупио више од 12.500 дјеце из готово цијелог свијета.

У кампу је учествовало више од 11.500 кампера, 1.450 предавача и промотера, као што су Саша Даниловић, Владе Дивац, Жарко Паспаљ, Мића Берић и многи други.

/Срна/