КРЕИРАЊЕ ПОВОЉНИЈЕГ АМБИЈЕНТА ЗА ДОМАЋЕ И СТРАНЕ ИНВЕСТИТОРЕ

366

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да су у Републику Српску добродошли сви који, заједно са надлежним институцијама, желе посвећено радити на реализацији заједничких пројеката од обостраног интереса.

Вишковић је током састанка у Бањалуци упознао представнике америчко-канадског конзорицијума „Смутер енерџи – ГЕДЦ“  /Smoother Energy-GEDC/ Исака Сигла и Борута Маросека о економској ситуацији и стању на домаћем тржишту, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

На састанку, којем је присуствовао министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, разговарано је о потенцијалима и ресурсима у областима привреде и енергетике којима располаже Република Српска, те о могућностима инвестирања у тим областима.

Вишковић је истакао да Влада континуирано ради на креирању још повољнијег пословног амбијента за домаће и стране инвеститоре.

Представници конзорцијума, којег чине америчка компанија „Смутер енерџи“ канадска компанија ГЕДЦ, изразили су спремност за успостављање пословне сарадње, додаје се у саопштењу

/Срна/