ОДРЖАН ВАСКРШЊИ КОНЦЕРТ

232

Осми васкршњи концерт Камерног хора Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву одржан је јуче у Сарајеву, у организацији Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ „Просвјета“.

Предсједник Управног одбора СПКД „Просвјета“ Сарајево Дејан Гарић рекао је да се већ традиционално, осим васкршњег концерта, одржава и божићни, те да се овим културним догађајима прослављају највећи празници.

„Желимо их прославити са свим грађанима Сарајева и посјетиоцима. Желимо заједнички доживјети радост и весеље које ови празнични дани носе“, навео је Гарић.

Камерни хор Смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, којим диригује професор Раде Радовић, извео је духовну музику, а у другом дијелу композиције Петра Чајковског, Ивана Марковића, те неколико француских шансона.

Гарић је рекао да Камерни хор постоји већ 20 година и да је носилац златног признања из Хелсинборга у Шведској, гдје је награђен као најбољи хор који је тамо наступио 2004. године.

Концерт је почео композицијом енглеског композитора Вилијама Берда, након чега су услиједиле композиције Марка Тајчевића, Корнелија Станковића и бројних композитора.

Концерт је одржан у Дому Оружаних снага БиХ у Сарајеву, а улаз је био бесплатан.

/Срна/