ПРЕМИНУЛА РАДОЈКА УЧУР, МАЈКА УБИЈЕНЕ ДЈЕВОЈЧИЦЕ НАТАШЕ УЧУР

572

Од посљедица заразе вирусом корона преминула је Радојка Учур, мајка дјевојчице Наташе Учур, која је заједно са другарицом Милицом Лаловић убијена 11. марта 1995. године снајперским хицима испаљеним из дијела Сарајева под муслиманском контролом.

Ову тужну вијест Срни је потврдио Радојкин дјеверић Драган Учур.

„Све је некако било брзо, трајало је четири, пет дана. Стрина је прије, чини ми се, три дана примљена у Болницу Србија да би нам јуче јавили да је преминула“, испричао је Драган Учур.

Радојка ће бити сахрањена сутра на гробру у Миљевићима, али тачан термин још увијек није одређен.

Дјевојчице Милица Лаловић и Наташа Учур, симболи страдања српске дјеце на подручју Српског Сарајева, убијене су 11. марта прије 24 године у сарајевском насељу Грбавица, које је тада било под српском контролом.

Бездушне убице су 11. марта 1995. године из дијела Сарајева под муслиманском контролом пуцале са зграде „Лориса“ на тадашњем Тргу Пере Косорића, а сада Тргу хероја, на десетогодишњу Милицу и деветогодишњу Наташу које су се играле ластиша у Улици Раве Јанковић, испред зграде на броју 59.

За тај злочин, као и у многим другим случајевима убистава српске дјеце на подручју Српског Сарајева и Сарајева, нико никада није одговарао.

У знак сјећања на Милицу и Наташу и 120 убијене дјеце на подручју Српског Сарајева у дворишту Основне школе „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву откривен је споменик, а 11. март се обиљежава као Дан сјећања на страдалу дјецу Српског Сарајева.

/Срна/