ДИРЕКТОР „ШУМА РС“ ПОДНОСИ ОСТАВКУ

1131
Директор Шума Српске Ристо Марић неће остати на поменутој позицији, што би требало бити и јавно саопштено до краја ове седмице, открива Српскакафе.
Марић, који је кадар Социјалистичке партије и новоизабрани посланик у Народној скупштини РС, такође је, како наводе, означен као “мангуп”, како је лидер СНСД-а Милорад Додик назвао појединце из коалиције који су на изборима радили “за другу страну”, те се и његово име нашло на списку људи којима слиједи разрјешење са досадашњих функција.Међутим, како сазнаје Српскакафе, у Марићевом случају пронађено је “елегантније” рјешење, те он неће бити смијењен већ ће дати оставку.

– Разлог ће бити посланички мандат који је освојио на недавно завршеним изборима. Даће оставку под образложењем да се планира посветити дјеловању у Народној скупштини Републике Српске. Међутим, свима је јасно да је функција директора Шума Српске неупоредиво атрактивнија од посланичког мандата и сигурно да је оставка изнуђена – истиче саговорник тог портала и додаје да ће функција директора овог јавног предузећа и даље бити резервисана за кадар Социјалистичке партије, која ће у будућем сазиву републичког парламента имати седам посланика.

Међутим, незавнични извори тврде, да би мјесто директора Шума могло припсти и Миловану Бјелици уколио дође до сарадње СНСД-а и СДС-а.

Подсјећамо, раније су смијењени директорица Шумског газдинства “Врбања” у Котор Варошу Далиборка Керезовић Дамјановић, директор РиТЕ Угљевик Ђорђе Поповић, министар просвјете и културе Дане Малешевић, директор Нове банке Милан Радовић, директор Пословне зоне “Бањалука” Саша Панић, директор Жељезница РС Драган Савановић, сви из ДНС-а, те СНСД-ови Драго Калабић, који је обављао дужност руководиоца РЈ “Електрокрајина” Прњавор и Недељко Кесић, доскорашњи директор Хидроелектране на Врбасу.

 

/srpskacafe/