КУЛИЋ ПРЕУЗЕО ДУЖНОСТ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

936

Дужност ректора Универзитета у Источном Сарајеву званично је преузео Милан Кулић, објављено је на страници ове високошколске установе.

Кулић је једногласно изабран за ректора на сједници Сената која је одржана 5. јуна на мандатни период од четири године и шести је ректор Универзитета у Источном Сарајеву.

Кулић је рођен 6. јула 1962. године у Јошаници у општини Фоча.

Основну и средњу медицинску школу завршио је у Фочи, а дипломирао је на Природно-математичком факултету Универзитета у Сарајеву на Одсјеку за биологију.

Постдипломске студије из научне области генетика уписао је 1996. године на Факултету ветеринарске медицине Универзитета у Београду, а магистрирао је 1999. године.

Кулић је докторску дисертацију одбранио 2006. године на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањалуци.

Универзитетску каријеру започео је на Медицинском и Стоматолошком факултету у Фочи Универзитета у Сарајеву Републике Српске, гдје је 1993. године изабран за сарадника на предмету Биологија са хуманом генетиком.

За асистента на истом предмету изабран је 1997. године, а 1999. године за вишег асистента на Медицинском факултету у Србињу Универзитета у Српском Сарајеву.

У наставничко звање доцента на предмету Хумана генетика изабран је 2006. године на Медицинском факултету у Фочи Универзитета у Источном Сарајеву, на којем је 2011. године изабран у звање ванредног професора, а 2017. године у редовног професора.

Био је продекан за наставу Медицинског факултета у Фочи Универзитета у Источном Сарајеву од 2006. до 2012. године. За декана Медицинског факултета у Фочи Универзитета у Источном Сарајеву биран је у два мандата, од 2012. до 2019. године.

Био је члан Сената Универзитета у Источном Сарајеву од 2007. до 2012. године.

Кулићев научноистраживачки рад везан је за област генотоксикологије, онкогенетике и генетике хендикепа. Објавио је бројне радове и учествовао у националним и међународним пројектима.

Добитник је Повеље Универзитета у Источном Сарајеву за нарочите заслуге и изузетан допринос развоју ове високошколске установе и за изузетна достигнућа у наставнонаучној, културној и другим дјелатностима Универзитета.
/Срна/