АМБАСАДОРКА АУСТРИЈЕ ПОСЈЕТИЛА ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД

972

Начелник општине Источни Стари град Бојо Гашановић разговарао је јуче са амбасадором Аустрије у БиХ Улрике Хартман о специфичностима ове локалне заједнице, привредним субјектима који егзистирају на том подручју, те о плановима за развој општине.

Током разговора, истакнути су приоритете у развојном процесу, међу којим јачање институционалних капацитета, путна и комунална инфраструктура, као и могућности развоја пољопривредне производње.

„За Источни Стари Град је увијек важно да одржавамо добре односе са дипломатским представништвима у нашој држави, и по томе смо као локална заједница препознатљиви. Надам се да ће данашња посјета и овај састанак изродитити у будућности подршку у развојним процесима и јачању Источног Старог Града“, рекао је Гашановић.

Амбасадор Аустрије у БиХ Урлике Хартман рекла је да је одушевљена општином Источни Стари Град и добродошлицом, али највише плановима за даљи развој општине. Хартманова је показала интересовање за односе општине са сусједним општинама у Федерацији БиХ, тренутним пројектима, заштитом животне средине и изградњом првог ИТ парка у држави.

Хартманова је са Гашановићем обишла локације на којима се реализују одређени пројекти и упознала са о туристичким потенцијалима општине на Требевићу и Хреши.