ПОЧИЊЕ ОРГАНИЗАЦИЈА ОВОГОДИШЊИХ БЕСПЛАТНИХ ЉЕТОВАЊА ЗА ДЈЕЦУ

1162

Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске најавио је да од сутра почињу састанци регионалних комисија за избор дјеце која ће у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“ ове године љетовати у Бечићима у Црној Гори.
Састанак комисије за регију Зворник-Источно Сарајево заказан је за сутра у 11.00 часова, у просторијама Црвеног крста Републике Српске.

Сутра у 11.00 часова биће одржан и састанак комисије за Приједор, у Центру за социјални рад.

За регион Требиње састанак је предвиђен 23. марта у 11.00, у просторијама Јавног фонда за дјечију заштиту, канцеларија Источно Сарајево, као и за регион Бањалука-Мркоњић Град, али у 10.00 часова у Дјечијем дому „Рада Врањешевић“.

Састанак регионалне комисије за Добој биће одржан 27. марта у 11.00 часова, а за регион Бијељина-Шамац, 28. марта у 11.00 часова.

Малишани ће љетовати у периоду од 20. маја до 21. септембра, у четрнаест смјена, од којих је тринаест десетодневних, а једна осмодневна.

Пројекат „Социјализације дјеце Републике Српске“ реализује се од 2002. године и за претходних 16 година обухватио је више од 23.000 дјеце из свих општина Српске.

Ријеч је о дјеци различитих категорија, прије свега дјеци из социјално угрожених породица-корисницима права из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, дјеци из породица борачке популације, дјеци са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци, талентованим спортистима и другим.

 

 

/Срна/