МОГУЋНОСТ ЗА ДОДЈЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ПУТЕМ ГРАДСКЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ, ПРИЈАВЕ ЗА ПОСЛОВНЕ СУБЈЕКТЕ ДО 10. АПРИЛА

1482

Представници Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа и Градске развојне агенције Источно Сарајево презентовали су привредницима други јавни позив за додјелу бесповратних средстава пословним субјектима и најавили техничку подршку свима који одлуче да се пријаве на позив, који је отворен до 10. априла.

Бесповратна средства намијењена су пословним субјектима који имају иновативне пословне идеје, производе или услуге које могу довести до смањења незапослености, повећања конкурентности и одрживог друштвено-економског развоја.

Марко Какућа из Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа напоменуо је да је ово други јавни позив, а да је прошле године реализован први кроз који је финансирано 28 пројектних идеја, те да је укупна вриједност инвестиције била 2,1 милион евра.

“За потенцијалне кориснике из категорије стартапа који су регистровани најмање шест мјесеци, предвиђен је максимални износ гранта од 10.000 евра, док корисници из категорије микро, малих и средњих предузећа до 250 запослених, који обављају дјелатност дуже од двије године, могу да добију максимално 30.000 евра”, рекао је Какућа.

Он је напоменуо да апликанти морају да обезбиједе минимално властито учешће од 50 одсто укупне вриједности предложеног пројекта.

Према његовим ријечима, предузећа би требало да развој базирају на знању и иновативном приступу на рјешавању проблема са којима се суочавају у раду или изазовима на тржишту.

Пројект-менаџер у Градској развојној агенцији Источно Сарајево Сандра Драгутиновић навела је да су презентацији присуствовали представници привредних субјекта са овог, али и ширег подручја, јер је циљ да учествује што већи број привредних субјеката, да се информишу и да добију смјернице и упуте како да аплицирају и да идеје преточе у пројекте.

“Присуствовало је око 30 привредних субјеката и агенција ће им пружити комплетну техничку подршку и помоћи при попуњавању пројектне апликације, као и рјешавању њихових недоумица, све с циљем да буде што више одобрених пројеката”, истакла је Драгутиновићева.

Крајњи рок за пријаве је 10. април и све апликације се шаљу електронским путем.

 

 

/Срна/