ПОД ЗДРАВСТВЕНИМ НАДЗОРОМ 141 ЛИЦЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

715

У Републици Српској до сада није било пријављених обољелих од вируса корона, а под здравственим надзором је 141 лице које је допутовало са подручја захваћених овим вирусом, саопштено је данас из Института за јавно здравство Српске.

Из Института напомињу да надзор подразумијева здравствене прегледе и епидемиолошко испитивање лица која су била у контакту са обољелим, клицоношом или су боравила у жаришту заразне болести.

Препорука за грађане који су у посљедњих 14 дана боравили у Италији, посебно на сјеверу те земље, али и у Кини, Јужној Кореји и Ирану јесте да се телефонски јаве надлежним домовима здравља ради савјета о даљем поступању.

Институт за јавно здравство Републике Српске је, у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Српске, препоручио предузимање појачаних хигијенских мјера у свим основним и средњим школама – учестало чишћење, прање и дезинфекцију свих простора и површина, обезбјеђење средстава за хигијенско прање руку за ученике и запослене, учестало провјетравање свих просторија.

/Срна/