РУКОВОДСТВО БОЛНИЦЕ “СРБИЈА“ НЕ МОЖЕ ИСПУНИТИ СВЕ ЗАХТЈЕВЕ РАДНИКА

1122

Запослени у Болници “Србија“ у Источном Сарајеву показали су како изградњом нове зграде болнице, која је понијела ново име, “Србија“, нису сви проблеми ријешени. Они су поручили да ће 4. децембра, односно у наредни понедјељак, обуставити рад у овој болници уколико им се не исплате доприноси за август, плате за септембар и октобар са доприносима и накнаде до 4. децембра.
На ове захтјеве директор Болнице Горан Тодоровић каже да је септембарска плата за 5. децембар максимум који им он може понудити, те да је и то обезбједио уз, како је рекао, надљудске напоре.

Тодоровић би данас у Бањалуци требало да разговара са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Драганом Богданићем, те покуша пронаћи било какву могућност да неко од њих одржи састанак са радницима болнице, како би овај проблем био ријешен.

Он сматра да најављени штрајк 4. децембра не подразумијева потпуну обуставу рада, те да ће испоштовати прописане услове минималног функционисања Болнице и да сигурно нико, коме буде потребна здравствена заштита, поготово хитна, неће бити оштечен.

Према његовим ријечима, породилиште, гинекологија, интензивна њега и неке службе ће радити као увијек, а амбулантне службе ће радити по принципу дежурстава.

 

/sarajevo-rs.com/