СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ЉЕТЊЕ СЕЗОНЕ НА ЈАХОРИНИ 29. ЈУНА

1496

Влада Републике Српске, менаџмент Олимпијског центра „Јахорина“, удружења хотелијера и власника апартмана раде заједно с циљем да Јахорина буде активна 365 дана, изјавио је министар трговине и туризма Српске Предраг Глухаковић.
На конференцији за новинаре на Јахорини, на којој је било ријечи о почетку љетње сезоне на овој планини, која ће бити свечано отворена 29. јуна фестивалом „Јахорина 365 фест“, Глухаковић је изразио наду да ће љетња сезона бити одлична, указујући на чињеницу да су најављени и кампови.

Глухаковић је истакао да је за четири мјесеца планински туризам у Српској забиљежио пораст од 22 одсто у односу на исти период прошле године.

„Олимпијски центар `Јахорина` показао је много веће резултате него што је укупан резултат на цијелом простору Републике Српске“, додао је Глухаковић.

Он је похвалио рад Туристичке организације Источно Сарајево на промоцији Јахорине, као и менаџмента Олимпијског центра, који, како је рекао, од Јахорине и Равне Планине настоји да направи један туристички производ који ће привући више страних туриста.

Генерални директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да влада велико интересовање за фестивал „365“ и да је већ резервисана већина хотелских капацитета за вријеме трајања фестивала, односно од 29. јуна до 1. јула.

„Фестивал је замишљен као спој забаве и спорта, биће пуно организованих трка -трке бициклима, у штиклама. Биће за свакога по нешто, а велики број локалних произвођача представиће своје производе“, навео је Љевнаић.

Он је нагласио да је Јахорина, након најуспјешније зимске сезоне, имала и одличну прољећну сезону.

„Желимо да идемо у том правцу да сваке године помјерамо границе и да иде на боље. Та најуспјешнија сезона је донијела многе промјене на Јахорини, од приступа послу до задовољста корисника и скијаша. Ми сада на гранама тих резултата настављамо да радимо“, истакао је Љевнаић.

Он је рекао да су на Јахорини у току радови на стазама, на систему за осњежавање, те да ће током цијелог љета бити рађено на припреми зимске сезоне, да би Олимпијски центар спремно дочекао скијаше.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Тошић констатовао је да је протекла сезона на Јахорина била много успјешнија у односу на претходне, те да је фестивал „365“ прави начин да се озваничи почетак нове љетне сезоне.

Тошић је додао да ће Јахорина ове љетне сезоне бити домаћин фудбалских и кошаркашких кампова најтрофејнијих клубова са подручја бивше Југославије, те да ће гости планине у том периоду бити у прилици да се друже са неким од највећих спортских имена.

„Оно што нам причињава посебно задовољство јесте то што ће Јахорина бити домаћин женској одбојкашкој репрезентацији Србије, гдје ће они обавити припреме“ нагласио је Тошић. Он је позвао све љубитеље планине и доброг провода да дођу и уживају у спектаклу који ће на Јахорини бити одржан од 29. јуна до 1. јула.

Фестивал „365“ биће свечано отворен у петак, 29. јуна, у 16.00 часова, када ће бити уручене захвалнице заслужнима за протеклу успјешну сезону, а послије тога услиједиће ди-џеј журка и концерт поп пјевачице Северине.

У суботу, 30. јуна, концерт ће одржати Петар Грашо, као и „Лексингтон бенд“, чији је пјевач Бојан Васковић данас на конференцији за новинаре обећао посјетиоцима добру забаву.

Вечерњи концерти биће одржавани на платоу испред хотела „Бистрица“, а концерт Петра Граше биће одржан по дану на платоу „Пољице“.

Цијена карте за концерте Северине и „Легсингтон бенда“ је 20 КМ, а концерт Петра Граше биће бесплатан.

Фестивал „365“ састојаће се од концерата и ди-џеј журки, бициклистичких трка и такмичења, до трка у штиклама, а биће организована и вожња квадовима, као и показни лет параглајдером.

Такмичења ће бити одржавана на платоу Пољице, а ди-џеј журке испред хотела на Јахорини.

 

 

/Срна/