ТОДОРОВИЋ НАЈАВИО ИСПЛАТУ ЗАОСТАЛИХ ОБАВЕЗА ПРЕМА РАДНИЦИМА ДО 20. ДЕЦЕМБРА

1058

Директор Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву, Горан Тодоровић одржао је данас састанак са стручним колегијумом на којем је разматрана актуелна проблематика, у вези потраживања запослених.

Стручни колегиј се сложио са приједлогом директора да се до 5. децембра 2018. године исплати септембарска плата, те да се настави тренд исплате плате сваког мјесеца до петог у мјесецу, како је то и до сада било.

На састанку је прихваћен приједлог директора да се најдаље до 20. децембра 2018. године исплате заостале обавезе према запосленима у ЈЗУ „ Болница Источно Сарајево“, а ту се мисли на превоз радника, накнада за рођење дјеце или помоћ због преминулог члана породице, јубиларне награде и остало.

Прихваћен је и приједлог директора ове установе да се од мјесеца јануара наредне године, упоредо са формирањем нове власти на нивоу Републике Српске крене у озбиљне и коначне договоре са ресорним министром и Владом Републике Српске око исплате двије заостале плате и регулисања доприноса која су у кашњењу скоро осам године.

Директор је данас обавио разговоре са сва четири синдикална представника и предложио им рјешавање проблема на наведени начин.

Из Синдиката кажу да нису у потпуности задовољни понуђеним рјешењима.

Горан Мотика, предсједник Синдикалне организације у болници у Источном Сарајеву је рекао да је највећи  проблем и даље то што имају најмања примања у окружењу, мања него нпр. у Дому здравља у Лукавици, болници у Фочи или у УКЦ Бањалука.

– Директор је изнио своје приједлоге, а ми своје захтјеве. Данас ћемо те приједлоге пренијети радницима, па ће се они изјаснити, а на основу тога ћемо даље поступати – каже Мотика.

Мотика додаје да ће са одлукама које радници донесу сутра наставити преговоре са директором.

 

 

/srpskainfo.com/