ВЛАДИКА ХРИЗОСТОМ: ВАСКРШЊУ РАДОСТ КВАРИ ТЕШКА СИТУАЦИЈА У КОЈОЈ НАРОД ЖИВИ

1510

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом у васкршњој поруци апеловао је и замолио да се већ једном почне размишљати о обичним грађанима и људима и да се почну рјешавати горућа питања овог друштва.

– Нашу васкршњу радост и пуноћу празника мути и квари тешка ситуација вјерника, али и народа који живи и преживљава на моменте и тешке тренутке наше реалности – рекао је владика Хризостом у Сарајеву.

Митрополит дабробосански истакао је да посебну разочараност изазива све више затворених и угашених домова, пуста села и све рјеђи градови, те одсуство одговорности за друге, за запослене, за социјално угрожене.

– Доведени смо као некада у вријеме Аустроугарске да се селимо са наших огњишта и одлазимо широм свијета – истакао је владика Хризостом, додајући да су сви забринути и разочарани појављивањем небриге и неодговорности оних којима је поклоњено повјерење да владају и управљају овом земљом.

Митрополит Хризостом је нагласио да има утисак да неки и данас мисле, као што је то погрешно рекао један краљ, да су они држава.

– Сваки властодржац треба да зна да је он слуга своје државе и свога народа, а да је народ држава. Са тим увјерењем остајемо у нади да ће се што прије почети стварати бољи и хуманији међуљудски и међунационални односи, економски стабилнији и охрабрујући амбијент, који ће да буде привлачан за повратак свих одсељених, прогнаних и расељених – рекао је Његово високопреосвештенство митрополит Хризостом.

Указујући да Васкрс није само празник радовања и весеља, већ и одговорности, митрополит Хризостом позвао је све да отворе своја срца за оне који страдају, који болују, који тугују због људских неправди, за гладне и жедне, за остављене и заборављене.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом посебно је срећан Васкрс пожелио дјеци која су радост и украс овог свијета.

 

 

/Срна/