ОВА СЕДМИЦА ВЕОМА ХЛАДНА, ПОРАСТ ТЕМПЕРАТУРЕ ОД ПЕТКА

1329

У Републици Српској ова седмица биће веома хладна, а тек од петка, 2. марта, очекује се постепени пораст температуре ваздуха, уз јаче падавине, рекла је Срни дежурни синоптичар у Републичком хидрометеоролошком заводу Милица Ђорђевић.
„Од понедјељка, 5. марта, требало би да буде суво и све топлије, са температуром изнад 10 степени Целзијусових“, прецизирала је Ђорђевићева.

Она је за сутра најавила веома хладно и облачно вријеме, уз слаб снијег и јутарњу температуру ваздуха од минус 11 до минус 16 степени у вишим предјелима, те дневном температуром од минус седам до минус два, на југу до три, у вишим предјелима до минус 11 степени Целзијусових.

„У сриједу, 28. фебруара, очекује нас веома хладно и претежно суво вријеме са јутарњом температуром ваздуха од минус 14 до до минус шест на југу, у вишим предјелима и до минус 20. Највиша дневна температура биће од минус седам до минус два, на југу до четири, у вишим предјелима минус 11 степени Целзијусових“, додала је Ђорђевићева.

Она је истакла да ће у четвртак, 1. марта, ујутру бити веома хладно, уз јак мраз, те умјерено облачно, док се током дана очекују сунчани периоди, уз постепено наоблачење са запада.

„Послије подне на југу ће почети киша, а на западу снијег. Увече ће се слаб снијег полако ширити од запада ка истоку. Јутарња температура ваздуха биће од минус 15 до минус 12, на југу до минус шест, у вишим предјелима око минус 20 степени. Највиша дневна температура ваздуха износиће од минус четири до два, на југу до шест степени Целзијусових“, рекла је Ђорђевићева.

Другог марта на југу и југозападу падаће јача киша, а у осталим предјелима мијешаће се ледена киша, сусњежица и снијег. Јак снијег, уз даљи пораст сњежног покривача, очекује се на планинама и у високој Херцеговини. Јутарња температура ваздуха износиће од минус осам до минус три, на југу до три степена Целзијусова, а дневна температура ваздуха од минус два на сјеверу до девет степени Целзијусових на југу.

Према њеним ријечима у суботу и недјељу, 3. и 4. марта, Српску очекују киша и сусњежица, а понегдје ће се киша ледити при тлу, уз снијег на планинама.