СОКОЛАЦ- Вриједне Романинке праве најљепше празничне украсе

208

Сокочани данас и сутра на „Новогодишњем базару“ могу да купе рукотворине, празничне медењаке, те новогодишње и божићне украсе које су израдиле вриједне Романинке.

Љиљана Гајевић, предсједник Секције жена која дјелује у оквиру Удружења грађана „Аурора“, изјавила је Срни да су на намјенски направљеним штандовима на платоу градске фонтане изложени ручни радови, украси и експонати израђени различитим техникама, а тема су предстојећи новогодишњи и божићни празници.

„Ово је поклон нашем Сокоцу вриједних Романинки које својим рукама деценијама стварају најквалитетније рукотворине и најљепше празничне и украсе за кућу“, навела је Гајевићева.

Она је рекла да је ово прилика да жене покажу шта то све знају, да понуде купцима оно што су урадиле и да допринесу кућном буџету пред празнике.

Гајевићева је подсјетила да је, за разлику од претходног одржаног у Спортској дворани 2021, ове године базар организован на отвореном, на главној улици, како би био доступнији посјетиоцима.

Бранислава Башевић је истакла да већ трећу годину излаже новогодишње икебане, свијећњаке, празничне медењаке и медене кућице, посластице које су јестиве и не кваре се лако.

„Новогодишњи базар“ биће отворен и сутра од 10.00 до 16.00 часова.

/Срна/