СОКОЛАЦ- Допремљен ски-лифт, очекује се повољно вријеме за уградњу

372

На Соколац је данас допремљен ски-лифт, а улажу се сви напори да би били завршени радови на Пуховцу планирани за почетну фазу и да се обезбиједе услови за предстојећу скијашку сезону, рекао је Миљан Петровић, задужен за пројекат изградње ски-лифта на Сокоцу.

„Лифт је данас већ стигао, сутра један камион стиже, прекосутра већ други, а сљедећа фаза је конструкција рупа и носећих стубова и почетне излазне станице лифта на узвишењу Пуховац. Све је спремно, сви цртежи и нацрти и само зависи од времена да ли ћемо све планирано стићи“, нагласио је Петровић.

Он је рекао да ће ски-лифт радити на принципу сидра, што значи да ће моћи да вуче по двије особе, да је његова брзина 3,5 метара у секунди и да ће у року од 60 минута моћи да превезе 1.200 људи.

„Наша идеја је да буду постављене двије стазе, од којих ће блажа дужине око 600 метара бити освијетљена, а друга дужине око 800 метара тежа и захтјевнија биће за дневну варијанту“, навео је Петровић.

Он је нагласио да су планиране и друге двије-три стазе за такмичења и за тренирање скијашких клубова, када буду обезбијеђени ти услови.

Петровић је нагласио да, осим зимских, на овој локацији имају у плану организовање и љетних садржаја за младе.

Према његовим ријечима, објекат предвиђен за продају карата и ресторана за топле напитке скијаша већ се ставља под кров, а унутрашње радове планирају да заврше за 20 до 30 дана.

Вриједност овог пројекта је око 300.000 КМ, како су раније рекли Срни у организационом одбору за изградњу овог спортско-рекреативног објекта.

Изградња ски-лифта на Пуховцу у близини градског насеља Соколац почела је средином септембра и очекује се да ће бити завршена до почетка ски-сезоне.

/Срна/