СОКОЛАЦ- Затворен „Илиндан спорт фест 2022“ и уручене награде

333

На Сокоцу је проглашењем најуспјешнијих екипа и подјелом награда и пехара завршен „Илиндан спорт фест 2022“, кроз који је у протеклих девет дана прошло око 10.000 спортиста и посјетилаца, рекао је Срни Предраг Добриловић из организационог одбора.

Побједнику футсал турнира, екипи „ДГР“ синоћ је уручен пехар и награда од 5.000 КМ, а другопласираном „Е-спорту“ пехар и 2.000 КМ.

Најуспјешнијем на турниру у тенису Саши Вуковићу припала је награда од 500 КМ, а другопласираном Бојану Тодоровићу 200 КМ.

Побједнички пехар и награда од 1.000 КМ уручени су „Гејм центру“, најбољој од 12 екипа учесница на турниру уличног баскета, а на другом мјесту нашла се екипа „Рађен Рогатица“ са пехаром и наградом од 500 КМ.

Екипа „Епоксипаја“ била је најбоља у конкуренцији 10 учесника на турниру у одбојци на пијеску и освојила 400 КМ, док су друго мјесто и 200 КМ припали екипи „Ирина Носова“, коју су чиниле такмичарске екипе из Русије и Украјине.

Најбољи на турниру у билијару био је Давид Петровић из Лознице, којем је припала награда од 800 КМ, друго мјесто и 400 КМ освојио је Нермин Пикљач, док су треће мјесто подијелили Бобан Кузмановић и Мухамед Лемеш.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је синоћ новинарима да се идеја о организовању „Илиндан спорт феста“ поводом Дана и крсне славе општине Соколац – Светог пророка Илије показала од посебне користи, подсјетивши да је почела прије 10 година турниром у футсалу, кошарци и одбојци.

„Ово су мале МОСИ игре које су окупиле спортисте из више градова, на којима су топле љетне вечери у пријатној такмичарској атмосфери провели бројни посјетиоци и спортисти“, истакао је Бјелица и додао да је укупан наградни фонд био 11.000 КМ.

Покровитељ „Илиндан спорт феста 2022“ је општина Соколац, а организацију су помогли град Источно Сарајево, Туристичка организација Источно Сарајево и „Јелен пиво“.

/Срна/