СОКОЛАЦ- Кочићев „Јазавац пред судом“ на Романији

486

Глумци Београдског драмског позоришта одиграће на Сокоцу 24. јануара позоришну представу „Јазавац пред судом“ у два термина, најављено је из Завичајног удружења „Романија“ из Београда.

Координатро Завичајног удружења за Републику Српску Милан Јоловић Легенда рекао је новинарима да ће Сокочани моћи беспатно погледати позоришну представу рађену према најпопуларнијем дјелу српског писца Петра Кочића.

Представа ће бити изведена у Парохијском дому Цркве Светог пророка Илије на Сокоцу од 17.00 часова за дјецу и од 20.00 часова за одрасле.

У овој позоришној представи играју Даниел Ковачевић/Ђорђе Марковић, Јаков Јевтовић/Владимир Тешовић, Дејан Стојаковић и Михаило Лаптошевић, који је и режисер представе.

Јоловић је нагласио да је Завичајно удружење „Романија“ обећало помоћ и соколачком Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“, коме недостаје медицинска опрема.

Он је нагласио да је Удружењу у Београду достављен списак неопходне опреме за ову установу примарне здравствене заштите, а као приоритет је наведена набавка РТГ апарата те биохемијског и хематолошког анализатора.

Завичајно удружење „Романија“ обновило је рад средином маја у Београду.

Окупља људе поријеклом са подручја општина Соколац, Рогатица, Пале и Хан Пијесак, са циљем очувања идентитета, одржавања ближих веза са родним крајем, те афирамације економских, културних и других односа Републике Српске и Србије.

/Срна/