СОКОЛАЦ- Основна школа спремно дочекује око 840 ђака

413

У Основној школи „Соколац“ све је спремно за почетак нове школске године за око 840 ђака, међу којима је 98 првачића, рекао је Срни директор ове установе Ђорђе Рајић.
Рајић је додао да ова школа има 39 одјељења, подручне школе у Кнежини и на Равној Романији и Одјељење за дјецу са посебним потребама.

Он је подсјетио да ће бесплатне уџбенике од Министарства просвјете и културе Републике Српске првог дана ове школске године добити сви ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда, дјеца из вишечланих породица, односно свако треће и наредно дијете по реду рођења у породици са троје и више дјеце.

Министарство породице, омладине и спорта у Влади Српске обезбиједиће бесплатне уџбенике за одличне ученике из породица са четворо и више дјеце за ученике од петог до деветог разреда.

Рајић је рекао да ће првачићи у овој установи првог дана доласка у школу добити школски прибор који је обезбиједио градоначелник Источног Сарајева ЛЈубиша Ћосић, а ученици других разреда добиће од предсједника Скупштине општине Соколац Сретка Марјановића и директора соколачког Шумског газдинства „Романија“ Страхиње Башевића.

/Срна/