СОКОЛАЦ- Отворена изложба ликовних радова талентованих средњошколаца

276

У Народној библиотеци Соколац данас је отворена изложба ликовних радова ученика Средњошколског центра „Василије Острошки“ у оквиру међубиблиотечке сарадње са другим установама, рекла је Срни директор библиотеке Божица Јанковић.

Она се у име запослених у Народној библиотеци захвалила школској библиотеци соколачког Средњошколског центра и професору ликовне културе Ани Добриловић за сарадњу у организовању ове изложбе.

Јанковићева је додала да посјетиоци од данас до 20. марта могу у просторијама библиотеке да погледају слике средњошколаца Милоша Лучића, Александре Јакшић, Маје Грујић, Милице Боровчанин, Јелене Тодоровић, Татјане Томић, Ане Бојовић и Теодоре Ђерић.

„Сви излагачи су већ препознатљиви по специфичном стилу и користе различите технике у тематски разноликим радовима“, навела је Јанковићева.

Она је подсјетила да је слика „Мајка“ Милоша Лучића награђена другом наградом на Републичком конкурсу поводом обиљежавања 31. рођендана Републике Српске.

Према њеним ријечима на истом конкурсу похваљен је и ликовни рад Сокочанке Маје Грујић под називом „Дан Републике Српске“.

Средњошколка Јелена Тодоровић је аутор насловне стране стрип-часописа „Парабелум“, а запажени су и ликовни радови Милице Боровчанин и Александре Јакшић, која је урадила и лого своје школе.

Ученик трећег разреда гимназије на Хан Пијеску Милош Лучић рекао је Срни да је ова изложба на Сокоцу још једна прилика да представи своје радове јер већ годинама слика и увјерен је да је овај вид умјетничког израза његов животни позив.

У протекле двије године добио је неколико награда за ликовне радове, учесник је сликарске колоније на Хан Пијеску, гдје је два пута излагао слике у Центру за омладину и спорт „Поглед“, а каже да се радује свакој изложби на којој може да покаже оно што са задовољством ствара.

У оквиру Средњошколског центра „Василије Острошки“ на Сокоцу дјелује и Подручно одјељење на Хан Пијеску.

/Срна/