СОКОЛАЦ- Прикупљена средства за санацију просторија за рендген

233

На Сокоцу је одржан божићни донаторски ручак на којем су прикупљена средства за санацију просторија за постављање новог рендген апарата који је локални Дом здравља добио од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Марјановић, који је и организатор ове акције, истакао је да је желио да окупи привреднике и функционере локалне заједнице, који би донацијама омогућили прикупљање средстава потребних за санацију просторија за мобилни рендген апарат.

„Сматрамо да је уређење простора за рендген апарат приоритет у овом времену, како би нашим грађанима омогућили овај вид здравствене услуге – да не би ишли у друга мјеста и излагали се додатним трошковима“, изјавио је Марјановић синоћ новинарима.

Марјановић је изразио жељу да овакав вид организовања донаторских дружења пређе у традицију, како би заједнички била рјешавана веома битна питања за локалну заједницу.

Директор Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Адријана Станар захвалила је предсједнику Скупштине општине Соколац који је препознао потребу ове установе за стварање услова неопходних за инсталацију дигиталног мобилног рендген апарата.

„Апарат је вриједан 1115.000 КМ, а добили смо га од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске кроз ковид-програм“, навела је Станарева.

Она је нагласила да је неопходно ући у санацију простора, оштећеног поплавом у објекту у којем се раније налазио рендген, како би нови апарат могао да буде стављен у функцију.

Станарева је изразила захвалност и градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу, који је обезбиједио медицинске униформе за особље Хитне помоћи, као и за возаче ове службе соколачког Дома здравља.

Донаторском божићном ручку, који је одржан у хотелу „Златни бор“ на Сокоцу, присуствовали су и посланик у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, који су подржали ову акцију.

/Срна/