СОКОЛАЦ- Удружење Срба из Торонта донирало савремену гинеколошку столицу

172

Удружење Срба Сарајевско-романијске регије са сједиштем у Торонту донирало је гинеколошку столицу вриједну скоро 19.000 КМ Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ на Сокоцу, рекла је данас новинарима директор ове установе Адријана Станар.

Она је навела да је ријеч о савременој мултифункционалној хидрауличној гинеколошкој столици водећег свјетског произвођача „Шмиц“, те захвалила члановима Удружења и поручила да су сви добродошли на Романију.

Станарева је рекла да се у гинеколошкој служби врше прегледи жена, не само са Сокоца, већ и са подручја Хан Пијеска, а регистрован је и један број жена из Рогатице.

Она је нагласила да ово није прва донација Удружења из Канаде соколачком Дому здравља, те подсјетила да је 2013. године стигла донација вриједна 20.000 канадских долара којом је омогућено да се у службама ове установе по први пут могу радити одређене дијагностичке процедуре.

Према њеним ријечима, чланови Удружења континуирано помажу здравственим установама и тиме побољшавају квалитет здравствене заштите у Сарајевско-романијској регији, већ десетине година прикупљају средства на донаторским вечерима и обезбјеђују веома квалитетне апарате здравственим установама.

/Срна/