ТРНОВО- Пријем за младе иноваторе Матеја Влашког и Марка Поповића

197

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић организовао је данас пријем за Матеја Влашког и Марка Поповића, младе иноваторе који су освојили награде на међународној изложби идеја, иновација и стваралаштва „Иност младих 2023“, која је одржана у Бањалуци.

Влашки, ученик трећег разреда Средњошколског центар Источна Илиџа, и Поповић ученик трећег разреда Средње школе „28. јуни“ Источно Ново Сарајево освојили су двије награде – признање као најбоља средња школа – слободна тема СШЦ Источна Илиџа и „28.јуни“ и друга награда – признање са златном плакетом за најбољи рад о теми предузетништво.

„Општина Трново је препознала и подржала рад ових младих иноватора“, истакао је Гаговић, који је из буџета ове локалне заједнице издвојио средства за њихове активности.

Он је напоменуо да су млади иноватори након признања дошли са захвалницама општини Трново и начелнику.

„Њихов успјех биће скромно награђен“, истакао је начелник и пожелио да и убудуће освајају награде и признања на такмичењима.

Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва „Иност младих 2023“ одржана је у организацији Савеза иноватора Републике Српске и Удружење иноватора Града Бањалука.

/Срна/