СОКОЛАЦ- У недјељу прва сачијада у Српској

512

Омладинска организација “Соколац” из Сокоца ове године организује манифестацију под називом ,,Сачијада – Романија 2021″.

Како истичу из ове организације, на идеју су дошли приликом заједничког дружења у природи, а затим су одлучили да крену и у реализацију.

Сачијада ће бити организована у недјељу 4. јула у овој општини у насељу Брезијак,а  пријавити се могу сви заинтересовани уз котизацију од 20 КМ и са екипом која броји од два до пет чланова.

Осим такмичења у прављењу сача, на програму ће се наћи и наградна такмичења у друштвеним играма, музика уживо и томбола.

“Циљ нам је да окупимо људе који воле да се друже и кувају и надамо се да ће ова манифестација прећи у традицију. Што се тиче самог такмичарског дијела учествовати могу сви, од 7 до 77 година. Наградни фонд је 1000 КМ, а за оне мање вјеште у спремању сача припремили смо разне активности. Од такмичења у кликерима, пуцомету и пикаду, па до томболе. Након претходне године мислим да смо сви жељни дружења, лијепих ствари и позитивне енергије, а шта више може усрећити човјека од доброг сача?” – истиче Ања Крсмановић, предсједница Омладинске организације ,,Соколац

Пријаве екипа трају до 25.06.2021. године на број телефона 065 491 312 (Вибер).