СОКОЛАЦ- Бесплатни прегледи за грађане сарајевско-романијске регије 3. јула

405

Еминентни медицински специјалисти из Београда и Земуна 3. јула у Дому здравља на Сокоцу бесплатно ће прегледати грађане са подручја општина Хан Пијесак, Соколац и Рогатица, захваљујући активностима недавно формираног Завичајног удружења „Романија“.

Координатор овог удружења за Републику Српску Милан Јоловић рекао је Срни да ће бесплатни специјалистички прегледи бити обављани од 8.00 до 16.00 часова у соколачком Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ да би се изашло у сусрет грађанима којима је стручна медицинска помоћ потребна и били смањени трошкови одласка у удаљене медицинске центре.

Јоловић је навео да ће грађани моћи да се прегледају код начелника Неурохирургије на Војно-медицинској академији /ВМА/ Љубомира Минића, специјалисте оториноларингологије са ВМА из Београда Душана Бијелића, специјалисте гинекологије и акушерства Сандре Станић и специјалисте гинекологије и акушерства Драгане Миловановић, обје са Клиничко-болничког центра у Земуну.

Бесплатне прегледе за грађане Сарајевско-романијске регије организовало је Завичајно удружење „Романија“ из Београда, у сарадњи са координатором овог удружења за Републику Српску Миланом Јоловићем и Скупштином општине Соколац.

Заинтересовани грађани прегледе могу заказати позивом на број 065/472-204.

Завичајно Удружење „Романија“ основано је у Београду 16. маја са циљем очувања идентитета, одржавања што ближих веза са родним крајем и афирмисањем економских, културних, спортских и других односа Републике Српске и Србије.

Удружење су основали људи који живе у Србији, а поријеклом су са подручја општина Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Пале.

/Срна/