СОКОЛАЦ- До четвртка пријаве за припремни програм, до сада пријављено 53 дјеце

176

За припремни програм у години пред полазак у школу у соколачком вртићу до сада је пријављено 53 дјеце која до сада нису била обухваћена ниједним видом предшколског васпитања и образовања, речено је Срни у овој јавној установи.

Вршилац дужности директора Јавне установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Мирјана Субашић подсјетила је да је крајњи рок за пријаву малишана за овај програм четвртак, 30. новембар.

Према њеним ријечима, ова установа обезбиједила је сва потребна средства, а коначан списак достављају Министартву образовања и културе Републике Српске, у сарадњи са којим се организује програм, који ће бити реализован од 1. марта до 31. маја сваког радног дана.

„Радујемо се новим малишанима који ће у овој установи кроз припремни програм имати прилику да се упознају са другарима, као и о свему ономе што их очекује када сједну у школске групе“, изјавила је Субашићева.

Субашићева је рекла да су у соколачком вртићу увелико кренули и са припремама за традиционалну Никољданску приредбу, која ће поводом крсне славе ове јавне установе за млађе узрасте бити одржана 21. децембра, а за старије дан касније.

Она је навела да ће приредба за малишане узраста три до четири године бити одржана у просторијама вртића, а за средње и старије вртићке групе, односно двије предшколске групе, у Парохијском дому Цркве Романијска Лазарица у 18.00 часова.

/Срна/