СОКОЛАЦ- За ученике из вишечланих породица 55 комплета нових књига

323

Соколачко Удружење „Мајка и дијете“ уручило је данас 55 комплета нових уџбеника од петог до деветог разреда за дјецу из вишечланих породица, за шта је општина издвојила око 13.000 КМ, рекао је новинарима начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Он је истакао да му је част част и задовољство да у сарадњи са Удружењем „Мајка и дијете“ уручи књиге најзаслужнијим породицама чија дјеца нису могла бити обухваћена критеријумима Министарства просвјете и Владе Републике Српске за додјелу бесплатних уџбеника.

Бјелица је навео да је просјечна цијена комплета уџбеника за основце око 250 КМ, што значи да је за ту намјену општина Соколац обезбиједила око 13.000 КМ.

„Као начелник сам се цијело вријеме посветио раду са становништвом ове локалне заједнице и помоћи социјално угроженима, те да се награде ове поносне вишечлане породице“, изјавио је он.

Бјелица је изразио увјерење да су вишечлане породице гаранција опстанка и останка, не само Сокоца и града Источно Сарајево, већ и Републике Српске.

Предсједник Удружења „Мајка и дијете“ Александра Елез нагласила је да су у Удружењу ове године одлучили да за дјецу вишечланих породица набаве нове уџбенике због измјена у школском програму, па су родитељи ослобођени куповине нових издања.

Према њеним ријечима, средства за набавку нових комплета књига обезбиједио је начелник општине, што је, како је рекла, био велики изазов будући да је ријеч о 55 породица.

Бојана Савић истакла је да је поносна мајка четворо дјеце, од којих су троје школарци и једно полазник вртића, те захвалила организаторима ове акције, којом су родитељи добили значајну помоћ, а она на овај начин уштедјела око 500 КМ.

Удружење „Мајка и дијете“ окупља око 200 породица са троје и више дјеце са подручја општине Соколац.

/Срна/