СОКОЛАЦ- Значајна помоћ Србије за важне пројекте

346

У оквиру Подршке пројектима у локалним заједницама у овој години, Влада Србије дозначиће 2.750.000 евра за изградњу Градске куће и реконтрукцију Културног центра „Србија“на Сокоцу.

„За изградњу Градске куће, трга и спомен-обиљежја, Влада Србија донираће општини Соколац два милиона евра“, изјавио је Срни начелник ове локалне заједнице Милован Бјелица.

Према његовим ријечима, идејно рјешење предвиђа изградњу објекта Градске куће, трг на којем ће бити постављен споменик патријарху Павлу, висине осам метара.

„У Градску кућу биће премјештена спомен-соба у којој се чувају успомене на погинуле борце у Одбрамбено-отаџбинском рату и представљало би повезницу са Војничким гробљем ‘Нови зејтинлик'“, појаснио је Бјелица.

Када је ријеч о реконструкцији Културног центра „Србија“, Бјелица је нагласио да ће Влада Србије дозначити 750.000 евра.

„Ми смо већ раније урадили пројектну документацију за реконструкцију Културног центра који би требало да буде реализован на локацији старог објекта који је девастиран. У Културном центру предвиђена је изградња позоришне и биоскопске дворане, као и просторије за општинске институције“, навео је Бјелица.

Начелник општине Соколац изразио је захвалност предсједнику Србије и Влади на спремности да финансирају пројекте ове локалне заједнице.

„Увјерен сам да ћемо уз помоћ Србије, као и Републике Српске завршити наше пројекте који ће служити на понос Сокоца и Републике Српске. Имам чврсто обећање и предсједника Српске Милорада Додика, са којим сам јуче разговарао, да ће и институције Српске подржати реализацију наших пројеката, али и помоћи завршетак сале и стабилизовати општински буџет“, нагласио је Бјелица.

Он је додао да се тренутно ради на усаглашавању датума када ће бити положен камен темељац за изградњу Градске куће у Сокоцу, а том свечаном чину присуствоваће предсједници Републике Српске и Републике Србије.

/Срна/