СОКОЛАЦ- На донаторској вечери за младе музичаре прикупљено 2.418 КМ

270

На донаторској вечери на Сокоцу прикупљено је 2.418 КМ за подршку Центру за музичко образовање /АМИС/ у овом мјесту, којем је циљ унапређење услова за рад са талентованом ђацима који су приредили и концерт.

Професор гитаре у Школи за основно музичко образовање у Источном Новом Сарајеву Срђан Субашић, који води овај пројекат на Сокоцу, истакао је да је циљ ове донаторске вечери прикупљање средстава за опремање просторија, прикључак воде, утопљавање и проширење фонда инструмената.

„Оно што је најважније, имамо талентованих ђака, долазе, желе да уче и да зато имамо резултате, што се већ и показало“, изјавио је Субашић новинарима.

Субашић је захвалио свима који су дали допринос и подржали даљи рад Центра за музичко образовање, а младе са подручја Сокоца позвао да се пријаве за упис у септембру у Центар за музичко образовање.

Он је навео да је ученик Филип Кнежевић са Сокоца у дисциплини гитара освојио прву награду у својој категорији на Интернационалном фестивалу музике „Примавера“ у Бијељини, што је историјски резултат за општину Соколац.

Кнежевић, који има осам година и ученик је трећег разреда Основне школе „Соколац“, изјавио је да гитару свира три године и да је изводећи „Етиду у Е-молу“ и „Модерато“ освојио прво мјесто на фестивалу „Примавера“.

Овај млади гитариста воли класичну музику и позива своје вршњаке да се упишу у Центар за музичко образовање на Сокоцу.

/Срна/