СОКОЛАЦ- Полиција да предузме потребне мјере да се побољша безбједност

312

Полицијска управа Источно Сарајево треба да изврши процјену стања безбједности у општини Соколац и предузме све потребне мјере да се то стање поправи, закључили су данас одборници Скупштине општине Соколац на ванредној сједници, на којој је разматрана нарушена безбједносна ситуација.

„Имамо чврста обећања представника Министарства унутрашњих послова /МУП/ и вјеру у институције Републике Српске да ће бити предузете све мјере да се садашња ситуација стави под контролу и спријече даља нежељена дешавања у области безбједности“, рекао је посланик у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић, који је присустовао сједници.

Он је напоменуо да је ванредна сједница заказана на иницијативу Клуба одборника СНСД-а поводом недавних дешавања којима је нарушена безбједност и изазвана узнемиреност грађана.

О недавној пуцњави и убиству на Сокоцу, као и о покушајима убиства, одборнике су информисали представници Полицијске управе Источно Сарајево.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац поручио је грађанима општине Соколац да ће полиција, у сарадњи са свим органима и субјектима, и у наредном периоду предузети све мјере и радње да би се поправило стање безбједности и осјећај сигурности сваког грађанина.

Он је напоменуо да је предузето низ активности које ће допринијети побољшању стања безбједности на подручју ове општине.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је новинарима да је ванредна сједница заказана послије немилих дешава у протеклих десетак дана у којима се у једном случају десило убиство, а у другом је бачена експлозивна направа и извршен покушај убиства у градском насељу, при чему су могли страдату случајни пролазници, што је створило осјећај несигурности код грађана.

Након што је издао саопштење везано за та дешавања, Бјелица је, како је објаснио, затражио појачање мјера безбједности на подручју општине.

„Подржали смо рад МУП-а Српске и затражили да буду појачане мјере, односно да се појача људство /полиције/ у овој локалној заједници и ријеши питање додатних материјално-техничких средстава, ако за тим има потребе“, изјавио је Бјелица.

Он је додао да је локална управа и до сада увијек добро и професионално сарађивала са Полицијском станицом Соколац, те подсјетио да је на недавној сједници Скупштине општине без иједне примједбе прихваћен извјештај о раду ове станице.

„Очекујемо смиривање тензија и у наредном периоду не би смјело доћи до нових негативних дешавања. Сви треба да дамо допринос да до тога не дође“, истакао је Бјелица.

Ванредној сједници Скупштине општине Соколац присуствовао је и командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац.

Једно лице убијено је у пуцњави која се догодила 7. јуна на Сокоцу, а једно је повријеђено. Пуцњава се догодила у послијеподневним часовима у Улици цара Лазара.

Припадници МУП-а су у суботу, 10. јуна, привели 27 лица са подручја Сокоца у оквиру рада на предмету тешког убиства, те претресли куће, станове, помоћне и остале објекте на више локација у овој општини. Ова лица су након криминалистичке обраде пуштена на слободу.

/Срна/