СОКОЛАЦ- Почела ванредна сједница због нарушене безбједносне ситуације

314

На Сокоцу је почела ванредна сједница Скупштине општине на којој ће одборници расправљати о нарушеној безбједносној ситуацији у овој локалној заједници.

Сједници, поред одборника, присуствује начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац и посланик у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић.

Шаренац је у уводном излагању рекао да су од 1. јуна ове године три дешавања, међу којима је и једно убиство, довела до нарушавања безбједносне ситуације.

Једно лице убијено је у пуцњави која се догодила 7. јуна на Сокоцу, а једно је повријеђено. Пуцњава се догодила у послијеподневним часовима у Улици Цара Лазара.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је након тог догађаја саопштио да је безбједоносна ситуација озбиљно нарушена и апеловао да надлежни појачају активности да би вратили сигурност у ово мјесто.

Бјелица је тада навео да су родитељи забринути за дјецу која иду у школу и из школе јер се не преже ни од чега и ничији живот се не сматра драгоцјеним.

Полицијска акција спроведена је на подручју Сокоца у суботу, 10. јуна, а била је усмјерена на више особа које се доводе у везу са криминалним активностима.

/Срна/