СОКОЛАЦ- Соколачким спортистима 10 медаља у Колашину

370

Соколачки спортисти освојили су на Међуопштинским омладинским спортским играма /МОСИ/ у Колашину укупно 10 медаља, а мушка атлетска екипа је заузела треће мјесто, изјавила је Срни самостални стручни сарадник за спорт и физичку културу у општини Соколац Вера Мијатовић.

Мијатовићева је нагласила да су златне медаље освојили Александар Лучић, бацивши копље 61,24 метра, те мушка екипа у планинарској оријентацији на стази од 12 километара са 10 контролних тачака.

Она је рекла да је Сара Лучић освојила двије сребрне медаље – за скок увис 176 центиметара и троскок од 10,84 метра, као и женска екипа у планинарској у оријентацији на стази седам километара, са седам контролних тачака.

Мијатовићева је нагласила да су по двије медаље освојили и атлетичари Ратко Ђуровић, који је освојио сребро јер је бацио копље 53,43 метра и диск 30,12 метара, те Михајло Мемедовић сребро у троскоку од 13,55 метара и бронзу за скок удаљ од 6,63 метра.

Она је навела да је Младена Петрушић Крајишник освојила бронзану медаљу за скок удаљ од 4,91 метар.

Мијатовићева је нагласила да су додатне бодове за успјешну атлетску екипу, чији је вођа био Жарко Арбиња, донијели Лука Кезуновић и Жељка Марковић.

Општину Соколац је на овом такмичењу представљало укупно 25 учесника – спортиста, тренера и спортски радник, који су наступали у пет екипа у атлетици за мушкарце и жене, планинарству, стрељаштву за мушкарце и жене, те у стрељаштву са женском екипом.

На 58. Међуопштинским омладинским спортским играма, свечано затвореним јуче у Колашину, учествовале су 224 екипе у 13 дисциплина из 29 општина и градова са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ.

/Срна/