СОКОЛАЦ- Соколачки ватрогасци у протекла два мјесеца интервенисали 41 пут

85

Ватрогасци са Сокоца апеловали су да становништво буде опрезно приликом чишћења имања, наводећи да су од почетка године имали 41 интервенцију због чега ће се у наредном периоду прећи на новчано кажњавање оних који изазову пожаре.

У Територијалној ватрогасној јединици града Источно Сарајево Срни је речено да су на подручју Сокоца у јануару евидентирана два пожара, а 39 у фебруару, највише због запаљене суве траве и корова приликом уређења имања.

Виши стручни сарадник за обуку и усавршавање у овој ватрогасној јединици Никола Шарац рекао је да је у највећем броју случајева у питању мала материјална штета, осим у јучерашњем када је у селу Новосеоци изгорјела штала у којој су се налазиле двије машине.

Шарац је навео да је у протекла 24 часа на подручју општине Соколац угашено седам мањих пожара, те је упутио апел становништу да не пале суву траву и на тај начин не чисте своја имања, поготово у условима јаког вјетар, јер осим штете могу угрозити велики број људи и животну средину.

„У сарадњи са Полицијском станицом Соколац прећи ће се на казнене мјере јер је Законом о заштити од пожара предвиђена новачана казна за физичка лица која на отвореном пале и тиме изазивају пожаре“, поручио је Шарац.

Ватрогасно одјељење Соколац дјелује у оквиру Територијалне ватрогасне-спасилачке јединице града Источно Сарајево.

/Срна/