СОКОЛАЦ- Ускоро почиње реконструкција женског акутног одјељења

287

У Специјалној болници за психијатрију на Сокоцу ускоро ће почети реконструкција женског акутног одјељења, за шта је Влада Републике Српске издвојила 57.000 КМ, а радови би требало да буду завршени за 30 дана, најавили су из ове установе.

Вршилац дужности директора ове болнице Драган Булајић рекао је новинарима да тренутно на женском акутном одјељењу имају 24 кревета за пацијенте и да ће са реконструкциом добити још три.

„Чинимо све да уз помоћ Владе Републике Српске и донатора боравак пацијената у овој установи буде угоднији“, навео је Булајић.

Он је подсјетио да је недавно завршена реконструкција мушког акутног одјељења, након чега су добили шест кревета више, за шта су Влада Републике Српске и ресорна министарства обезбиједили 80.000 КМ.

Булајић је рекао да у овој години планирају рушити старе објекте бившег судског одјељења у кругу Болнице, за шта очекује дио помоћи града Источно Сарајево.

„Прошла година је за ову установу била тешка, али и успјешна, захваљујући Влади Републике Српске, Министарству здравља и социјалне заштите, Министарству финансија и донаторима“, навео је Булајић.

Он је нагласио да је у прошлој години у Специјалну болницу за психијатрију стигло донација укупне вриједности око 300.000 КМ.

Према његовим ријечима, у 2022. у овој установи је, послије 12 година, забиљежен позитиван финансијски резултат од 251.000 КМ, те је попуњеност капацитета у јануару и фебруару била 97 одсто.

Специјална болница за психијатрију на Сокоцу почела је са радом 1958. године као здравствена установа за збрињавање хронично-душевно обољелих лица.

/Срна/