СОКОЛАЦ- Ускоро споразум о донацији за изградњу Градске куће

211

Начелник општине Соколац Милован Бјелица најавио је да би у наредних десетак дана требало да посјети Београд и са градоначелником Александром Шапићем потпише споразум о донацији за изградњу Градске куће на Сокоцу.

Бјелица је изјавио Срни да је Шапић приликом недавног боравка у општини Соколац обишао Српско војничко спомен-гробље Нови Зејтинлик, манастир Соколицу и вија ферату на Романији, те да је руководству ове општине обећао помоћ у изградњи Градске куће.

Начелник Сокоца изразио је очекивања да ће потписивању присуствовати и високи званичници Републике Српске и Србије.

Бјелица је рекао да је приликом недавне посјете, градоначелника Београда упознао о привредној, економској и демографској ситуацији у овој локалној заједници, инфраструктурним пројектима од значаја за културни, спортски и друштвени живот Сокоца и Сарајевско-романијске регије, те о формирању слободне пословне зоне и пројекту изградње Градске куће.

Он је изразио увјерење да ће, уз помоћ Србије и Републике Српске, бити завршени пројекти који ће служити на понос Сокоцу и Српској.

Бјелица је подсјетио да би Влада Србије у оквиру подршке пројектима у локалним заједницама у овој години требала да дозначи 2.750.000 евра за изградњу Градске куће и реконструкцију Културног центра „Србија“ на Сокоцу.

/Срна/