СОКОЛАЦ- Установа за предшколско васпитање и образовање прославила Никољдан

227

У присуству локалног свештенства, начелника општине Соколац Милована Бјелице, дјеце, васпитача и запослених у установи, прослављена је слава соколачког вртића – Никољдан. Претходних дана вриједно су се припремали, а прије славе најмлађи су се и причестили.

Протојереј ставрофор Илија Чупић, након чина ломљења славског колача, поручио је да у овој Установи већ сада расту прави православци, који ће знати да славе славу и поштују своју вјеру, јер су томе учени од малих ногу.

Начелник Бјелица честитао је славу руководству вртића, запосленима и дјеци, те им пожелио дуг и успјешан рад, истичући да је ово најважнија установа у нашој локалној заједници.

Ми смо увијек настојали да обезбједимо адекватне услове и средства за рад, како би Установа за предшколско васпитање и образовање успјешно обављала своју значајну улогу. Доказ да са великом пажњом одгајају дјецу, јесте повјерење које им указују родитељи који су им дали дјецу на чување. То је најбољи показатељ њихове посвећености и труда, казао је Бјелица и додао да ће Општина настојати да прошири капацитете локалног обданишта.

Вршилац дужности директора у Установи за предшколско васпитање и образовање Мирјана Субашић захвалила се соколачком свештенству, начелнику и присутнима, што су увеличали овај свечани дан.

Захвална сам нашем свештенству, које је са нама прославило овај важан празник, начелнику Миловану Бјелици са којим и поред неких тешких момената опет налазимо начин за коректну сарадњу и договор. Ми смо и ове године за 22. децембар планирали Никољданску приредбу, на коју позивамо све наше суграђане, да нам се тог дана придруже у Парохијском дому од 18 часова, казала је Субашић.

Полазници вртића, заједно са васпитачицама, прославиће божићне и новогодишње празнике, а у припреми је и одржавање Новогодишњег базара.

/Инфо центар Соколац/