СОКОЛАЦ- Форум безбједности утврдио мјере додатне заштите

204

Припадник Полицијске станице Соколац биће присутан сваког дана у кругу школе, а полицијске патроле појачане, посебно на мјестима гд‌је је веће кретање и окупљање д‌јеце и младих, рекао је начелник општине Милован Бјелица, након данашњег састанка Форума за безбједност.

Бјелица је рекао да је Форум одржан у проширеном саставу, о безбједносној ситуацији у овој локалној заједници, због трагичних догађаја у Србији, те да је договорено неколико мјера заштите које ће побољшати безбједност у васпитно-образовним установама на подручју Сокоца.

Он је навео да је препоручено да се у школама организују савјети родитеља, да све разредне старјешине одрже родитељске састанке на којима ће са родитељима разговарати о праћењу понашања д‌јеце.

Бјелица је истакао да је посебан акценат стављен на начин чувања оружја код лица која их посједују, да не би било доступно малољетницима и да не би било злоупотребе.

Према његовим ријечима, договорено је да се изврши провјера рада свих безбједносних камера, као и да се затварањем капија онемогући улазак у школска дворишта, у круг вртића непознатим лицима.

Бјелица је рекао да ће општинске службе обавијестити власнике угоститељских објеката и радњи на подручју општине Соколац да посвете посебну пажњу понашању гостију и д‌јеце у тим објектима.

„Тражићу да одговарајућа инспекција врши надзор над поштивањем мјере забране точења алкохола д‌јеци млађој од 18 година, али и спровођењу свих данас договорених мјера“, нагласио је Бјелица.

Бјелица је рекао да је у општини Соколац било неколико случајева вршњачког насиља, срећом, без тежих посљедица.

/Срна/