СОКОЛАЦ- Хуманитарна представа за Милену Косорић из Рогатице

147

Ученици Средњошколског центра „Василије Острошки“ одиграће у понедјељак, 25. децембра, хуманитарну представу „Хинђубис“, чији је приход намијењен за помоћ у лијечењу дјевојчице Милене Косорић из Рогатице.

Чланови драмске секције ово школе одиграће ову представу у Духовном центру цркве Романијска Лазарица на Сокоцу са почетком у 19.00 часова, рекли су Срни у Средњошколском центру.

Текстописац је Саво Шкобић, као и сценариста и редитељ, а драматизацију је урадила Ана Марић професор српског језика и књижевности, која води драмску секцију у Средњошколском центру „Василије Острошки“.

Милена Косорић из Рогатице је рођена са церебралном парализом и креће се помоћу колица.

Овој осмогодишњојој дјевојчици потребно је обезбиједити справе за вјежбање, колица прилагођена њеним потребама, те санирати стамбени простор у којем живи са родитељима и братом.

Љекари су установили да постоји шанса да Милена стане на ноге, али за њено лијечење у Нишу потребне су 42.000 КМ, а за справе за вјежбање 5.000 КМ, што њени родитељи нису у могућности да обезбиједе.

Соколачки средњошколци су се овом представом придружили хуманистима који желе помоћи дјевојчици из Рогатице и позивају своје суграђане да и они дају свој допринос, доласком на представу.

Улаз је двије КМ.

/Срна/