Општина Соколац кандидат за домаћина „МОСИ 2019“

3095

Општина Соколац ће се кандидовати за домаћина 56. Међуопштинских омладинских спортских игара „МОСИ 2019“, за шта ће бити потребно 150.000 КМ, јер посједује све потребне спортске капацитете.

Са отварања „МОСИ 2011“ на стадиону „Бара“ у Сокоцу

Начелник за привреду и финансије општине Соколац Митар Пржуљ рекао је Срни да ова општина посједује комплетну спортску инфраструктуру, довољан број спортских објеката и терена и спортску опрему за одржавање такмичења по свим спортским гранама.

„Општина Соколац је 2011. године већ била успјешан домаћин 48. `МОСИ` и добила све похвале за организацију од спортиста и спортских радника“, подсјетио је он.

Пржуљ је нагласио да Соколац има све предуслове за одржавање спортских игара, јер има двије спортске дворане, све потребне терене за спортове на отвореном.

„Износ који ће нам бити потребан је око 150.000 КМ, а мораћемо га обезбиједити у буџету. Тиче се набавке спортских реквизита, који ће након игара остати нашим клубовима“, истакао је Пржуљ.

Бјелица: Недостају објекти за смјештај спортиста

Начелник општине Соколац Милован Бјелица оцијенио је да Сокоцу недостају објекти за смјештај спортиста и гостију, па је покренуо иницијативу да се потенцијалним инвеститорима, који желе да граде објекте тог типа на Сокоцу, дају одређене олакшице.

„Општина Соколац ће омогућити олакшице за потенцијалне инвеститоре, који желе градити објекте смјештајног типа и објекте за производне погоне и запошљавање нове радне снаге“, поручио је Бјелица.

Међуопштинске омладинске спортске игре /МОСИ/ су највећа спортска аматерска манифестација на Балкану.

Некада је окупљала до 2.000 спортиста аматера, а посљедњих неколико година, због тешке економске ситуације у заједници, тај број је значајно мањи.

Соколац је био домаћин 48. МОСИ 2011. године, на којима је учествовало око 1.000 спортиста из 25 општина са тромеђе РС, ФБиХ, Србије и Црне Горе.