Основан спортско-рекреативни центар „Гласинац“ Соколац

1934

Општина Соколац одлучила је да оснује Јавну установу Спортско-рекреативни центар „Гласинац“ ради остваривања општих интереса ове локалне заједнице у области спорта.

Начелник за привреду и финансије општине Соколац Митар Пржуљ рекао је да су протеклих неколико година спортске активности функционисале посредством Спортског друштва „Гласинац“, које је функционисало као невладина организација.

„Показало се да то није добро рјешење, јер је било шароликости код права располагања појединим објектима и спортским теренима“, навео је Пржуљ разлоге за покретање иницијативе о оснивању Јавне установе Спортско-рекреативни центар „Гласинац“.

Он је додао да је дјелатност центра функционисање спортских објеката и спортских клубова, фитнес центра, забавних и рекреативних садржаја, образовање у области спорта и рекреације, дјелатност ресторана, услуга доставе хране, припреме и послуживања пића, те изнајмљивање и пословање сопственим некретнинама или некретнинама узетим у закуп.

Пржуљ је нагласио да ће, у оквиру новоформираног Спортско-рекреативног центра „Гласинац“, функционисати комплекс стадиона „Бара“, спортска дворана „Лименка“, сви спортски клубови, спортски терени у градском насељу и нова спортска дворана у којој ће бити сједиште ове јавне установе.

За вршиоца дужности директора Спортско-рекреативног центра именован је Милан Цуровић, дипломирани тренер атлетике.

Одлуку о оснивању Јавне установе „Спортско-рекреативни центар“ подржали су јуче одборници Скупштине општине Соколац.

Спортско друштво „Гласинац“ са Сокоца основано је 1997. године и донедавно је окупљало је 19 спортских клубова, друштава и удружења.