СОКОЛАЦ- Аниматорка осликала лица малишана

814

Соколачка установа за културу „Перо Косорић“ је у оквиру програма обиљежавања Недјеље дјетета данас организовала забавни програм у којем је аниматорка Стефани Кери малишанима на лицу осликавала познате јунаке из цртаних филмова и сликовница.

Директор ове установе Ирена Шућур рекла је новинарима да је овај програм окупио око 60 малишана из дјечијег кутка и нижих разреда основне школе.

Шућурова је нагласила да је, осим осликавања лица, у оквиру Недјеље дјетета, за недјељу, 13. октобар, планирана представа „Црвенкапа“ за дјецу нижих разреда основне школе и старијих вртићких група, у извођењу Машиног позоришта из Београда.

„Улаз је бесплатан и позивам дјецу са Сокоца, узраста до 10 година, да дођу на ову представу“, рекла је Шућурова и додала да ће представа бити одиграна у просторијама Факултета за услужни бизнис са почетком у 12.00 часова.

Американка Стефани Кери ради у Сарајеву као активиста невладиног сектора у оквиру „Мреже за изградњу мира“, а данас је била аниматорка и мајстор „фејс пејтинга“ за дјецу на Сокоцу.

Кери је новинарима рекла да јој је драго да се дружи са дјецом поводом обиљежавања Недјеље дјетета, те да им осликавањем лица уљепша дан.

Установа за културу „Перо Косорић“ обиљежава Недјељу дјетета од 1998. године програмским садржајима чији је циљ скретање пажње јавности на права дјеце и њихов положај у друштву.

Ове године манифестација Недјеља дјетета обиљежава значајан јубилеј – 30 година од доношења конвенције УН о правима дјеце, назначајнијег међународног документа у области људских права која се тичу најмлађих.

Општина Соколац је покровитељ програма обиљежавања Недјеље дјетета, који организује локална Установа за културу.

 

/Срна/