СОКОЛАЦ- Атлетичари „Леотара“ најбољи на атлетском првенству Републике Српске

1314

Атлетичари требињског „Леотара“ са освојених десет златних медаља били су најбољи на појединачном атлетском првенству Републике Српске за старије јуниоре и млађе пионире одржаном на Сокоцу.
Други по броју освојених златних медаља били су чланови Атлетског клуба „Гласинац“ са Сокоца, док су Требињци укупно освојили 15, а Сокочани 26 медаља.

На првенству су наступили атлетичари из Бијељине, Бањалуке, Невесиња, Власенице, Добоја, Зворника, Требиња, Приједора, Прњавора, Рогатице, Новог Града, Теслића, Требиња, Брчког и ван конкуренције атлетичари из Зенице.

Тренер Атлетског клуба „Гласинац“ Неђо Ђуровић рекао је Срни да су постигнути очекивани резултати и да се Соколац на јучерашњем такмичењу показао као добар организатор и домаћин првенства.

„Најбоља из Атлетског клуба `Гласинац` била је Ања Чолаковић, која је освојила златне медаље у троскоку са резултатом 11,13 метара и на 100 метара препоне са резултатом 15,2 секунде, а учествовала је и у штафети. Сара Лучић је скочила је увис 170 центиметара, што је добар резултат, а у скоку удаљ је била друга“, рекао је Ђуровић.

У Организационом одбору овог такмичења задовољни су што се на атлетско првенство за старије јуниоре и млађе пионире пријавило 17 клубова из свих крајева Српске и што је у дијелу првенства за млађе пионире одзив био масован.

Атлетичаре „Гласинца“ очекује првенство за млађе јуниоре 2. септембра у Бањалуци на коме, такође, очекују добре резултате.