СОКОЛАЦ- Атлетичарка Младена Петрушић седми пут најбољи спортиста општине

996

Атлетичарка Младена Петрушић најуспјешнији је спортиста општине Соколац за 2019. годину, а најуспјешни клуб је Атлетски клуб „Гласинац“, одлучено је синоћ на традиционалној манифестацији „Избор спортисте године општине Соколац“ за прошлу годину.
Петрушићева је, како је рекла новинарима, већ седми пут најбољи спортиста општине Соколац, а крајем прошле године проглашена је и за најбољу атлетичарку Републике Српске у 2018. и 2019. години.

Она се атлетиком бави 15 година, такмичи се у вишебоју и скоку у вис и стални је члан репрезентације БиХ већ 12 година.

На екипном првенству Европе, Ц-групе, одржаном у Скопљу, освојила је друго мјесто у скоку у вис и треће на 100 метара препоне.

Петрушићева је прошле године на првенству БиХ за сениорке у Зеници освојила двије златне медаље у дисциплини 100 метара препоне и скок у вис, на Првенству Републике Српске на Сокоцу златну и сребрну медаљу у истим дисциплинама, те златну и сребрну на Екипном првенству БиХ за сениорке у Сарајеву.

Она је проглашена и за најуспјешнију спортисткињу 56. МОСИ „Соколац 2019“ са освојене четири златне медаље.

Петрушићева је рекла новинарима да је добитник бројних награда у Српској и БиХ, али јој посебно значи ово признање које је добила од општине Соколац гдје живи.

Петрушићева је нагласила да је првак Балкана у седмобоју, да је постигла нове рекорде БиХ у седмобоју и петобоју и да је прошлогодишњу сезону завршила са четири златне медаље и рекордом 56. МОСИ, што је по њеном мишљењу допринијело да се нађе на првом мјесту међу десет најбољих спортиста.

У групи десет најуспјешњих су и члан Карате клуба „Гласинац“ Исидора Боровчанин, атлетичар „Гласинца“ Александар Лучић, те Немања Печеница из Кошаркашког клуба „Соколац“, Марија Батинић из Одбојкашког клуба „Гласинац“, Дарко Гашевић из Клуба малог фудбала „Гласинац“, Маринко Јанковић из Стрељачког клуба „Гласинац“, Неђо Шука из Омладинског фудбалског клуба „Гласинац 2011“, Ђорђе Радовић из Рукометног клуба „Гласинац“ и Жељко Комленовић из Планинарског друштва „Гласинац“.

Атлетски клуб „Гласинац“ проглашен је најбољим клубом општине Соколац у прошлој години, а признање је уручено дугогодишњем тренеру Неђи Ђуровићу.

Ђуровић је рекао новинарима да је „Гласинац“ већ дуги низ година међу водећим клубовима БиХ и Републике Српске и да је већ пет-шест пута проглашен за најуспјешнији клуб општине Соколац.

– Изградњом атлетске стазе на стадиону Бара кренули смо са успоном у остварењу добрих спортских резултата што су наши атлетичари и доказали освојивши 30 медаља на првенствима Балкана за 15 година, те постигли скоро 40 рекорда БиХ и Републике Српске – навео је Ђуровић.

Он је подсјетио да чланови овог клуба Младена Петрушић и Горана Цвијетић имају по осам балканских медаља, Сара Лучић шест, те да још пет атлетичара држе неколико рекорда БиХ, што је обиљежило 20 година рада са младима у овој години обиљежавања јубилеја Атлетског клуба „Гласинац“.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изјавио је да су на двадесетој манифестацији „Избор спортисте општине Соколац“ додијељена признања за око 30 спортиста и спортских радника.

Он је нагласио да општина Соколац из буџета издваја годишње око 300.000 КМ за потребе спортиста и настоји обезбиједити и додатна средства у складу са потребама спортиста.

– Соколац је спортски град, у коме живи доста спортиста који развијају спортски дух и зато локална заједница издваја доста средстава за спорт, за одржавање спортске инфраструктуре и изградњу објеката – рекао је Бјелица.

На листи десет перспективних спортиста прво мјесто припало је Бојану Марковићу из Кошаркашког клуба „Соколац“, Јовани Паунић из Женског фудбалског клуба „Соколац“ и треће Луки Кезуновићу из Атлетског клуба „Гласинац“.

За најуспјешнијег спортског тренера изабран је Томислав Тамбурић из Кошаркашког клуба „Соколац“, а за спорстког радника године Милан Цуровић из Атлетског клуба „Гласинац“.

Посебна признања уручена су Миланку Боровчанину Ромсоку из Планинарског друштва „Гласинац“ и Горану Цвијетићу из Атлетског клуба „Гласинац“.

Постхумно посебно признање Драгану Бартули из Клуба малог Фудбала „Гласинац“ уручено је члану његове породице .

Признање за чланове Удружења лица са посебним потребама „Подршка“ припало је Сњежани Џида.

/Срна/